dijous, 22 de febrer del 2018

TORRE VERNTALLAT D’OLOT. LA GARROTXA. GIRONA . CATALUNYA

L’Anna Maso Colldecarrera, explica que la casa del carrer Bisbe Vilanova, 19 - carrer Anselm Clavé , que figura com BURCH, és la Torre de Verntallat, antiga família Plana de Verntallat. El Sr. Rodríguez era vidu de la ultima pubilla Plana, i es va tornar a casar amb Carme Burch de Rocafiguera, filla de la Riba de Bianya.

Els fills d’aquest últim matrimoni la van vendre no fa gaires anys.

Patrimoni Gencat ens diu d’aquest edifici; casa situada al xamfrà del carrer Bisbe Vilanova i el carrer Anselm Clavé. Té planta rectangular i teulat a quatre aigües de teules vidriades, de color blau, sostingut per mènsules decorades i coronat per un carener en forma de cresta de terracota vidriada.

Disposa de planta baixa, dos pisos i golfes. Les obertures són en forma de balcó sostinguts per mènsules decorades amb motius vegetals estilitzats i baranes de fosa molt treballades.


Fotografia de Matias En Mais Castanyer

Cap dada del seu autor, podem suposar – això encara no està prohibit per l’article 155, oi?. - que sigui de l’arquitecte Joan Roca i Pinet ( Girona, Gironès, aprox. 1888 — Girona, Gironès, 1970), aquesta hipòtesis però, necessita que la construcció sigui posterior a l’any 1910, data en que Joan Roca i Pinet es titula.

Agrairem la vostra col·laboració a l’email coneixercatalunya@gmail.com , tant per completar les dades dels promotors, noms, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs com qui va ser l’autor del projecte de l’edifici.

Olot, la Garrotxa, Girona, Catalunya, us ho agrairan.

Antonio Mora Vergés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada