divendres, 23 de febrer del 2018

EL PATRIMONI IMMOBILIARI HISTÒRIC I ARTISTIC DE CASTELLAR DEL VALLÈS. LA CASA FRANCISCO TRUYOLS SAMPERE A LA CARRETERA DE SENTMENAT

Aprofito aquestes fredorades per ‘refrescar’ algunes de les edificacions singulars que malgrat el seu creixement exponencial conserva encara la Vila de Castellar del Vallès.

En aquesta ocasió en un sol viatge matava dos pardals, en primer lloc retratava la casa de la Carretera de Sentmenat, 108, a Castellar del Vallès.


El promotor fou Francisco Truyols Sampere , i el constructor el mestre d’obres Pere Costa Galceran, datada al voltant de l’any 1924.
Patrimoni Gencat explica que és una casa unifamiliar que consta de soterrani, planta baixa i golfes. La teulada és a dues vessants, amb el carener paral·lel a la línia de façana.

La façana mostra una composició simètrica, amb dues petites obertures d'arc escarser al soterrani, i tres obertures a la planta baixa. La porta d'accés és d'arc de mig punt i les dues finestres dels costats són d'arc carpanell molt rebaixat. Al pis de les golfes hi ha centrat un ull de bou i obertures amb perfil esglaonat als costats.

El coronament és format per dos petits ràfecs laterals i una motllura sinuosa a la part central.

Al vestíbul hi ha rajoles modernistes de temàtica floral.

Al costat hi ha la façana de la Casa Blai Blanquer Mecier que construïa – segons es recull a INVENTARI DEL PATRIMONI HISTÒRIC, ARQUITECTÒNIC I AMBIENTAL DE CASTELLAR DEL VALLÈS - Jaume Puig (mestre d’obres) als voltants de l’any 1910.


Contràriament la pàgina : https://sites.google.com/site/barcelonamodernista/casa-blanquer l’atribueix al mestre d’obres Josep Graner i Prat, ( Casserres, Berguedà, 1844 - 1930 ).

Aquesta publicació recull com obra seva a Castellar del Vallès :

Tienda Anastasi Miralles
https://sites.google.com/site/barcelonamodernista/tienda-anastasi-miralles

casas Pau Comas Ríus
https://sites.google.com/site/barcelonamodernista/cal-palurdo

Casa Blanquer
https://sites.google.com/site/barcelonamodernista/casa-blanquer

Ens agradarà rebre noticies del veritable autor, i de les proves que ho acrediten a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Antonio Mora Vergés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada