dilluns, 24 d’octubre de 2016

DE L’EDIFICI DE L’AJUNTAMENT DE BELLCAIRE DE LA NOGUERA, MAL DIT D’AURGELL. VA ACOLLIR LES ESCOLES PÚBLIQUES ABANS DE LA DICTADURA FRANQUISTA?. LA NOGUERA. LLEIDA. CATALUNYA.

Retratava l’edifici que acull entre altres serveis l’Ajuntament de Bellcaire d’Urgell, aclarim d’entrada que Bellcaire pertany a la comarca de la Noguera.


Llegia a patrimoni Gencat; que l’edifici fou construït durant el segle XVIII, a partir d'aquesta data fins als nostres dies s'han fet diverses reformes, tot pagat pel poble. Dins d'aquest edifici no hi ha tan sols les dependències de l'Ajuntament, també podem trobar les oficines d'algunes entitats locals: Comarca Agrària.

Cap dada del mestre d’obres i/ arquitecte, tractant-se d’un edifici públic malgrat trobar-nos – encara al REINO DE ESPAÑA – val a dir que és del tot injustificable.

La descripció tècnica ens diu; edifici de caire civil realitzat amb pedra, fusta i totxo. La façana de l'Ajuntament ens presenta dos pisos (planta baixa amb porxos i balcó corregut al primer pis) i rematada per terrassa i cos amb arquets de mig punt a manera de badius per sota dels òculs i cornisa sinuosa. L'interior es troba molt modificat i s'han fet diferents reformes al llarg dels anys.

Us deixo algunes preguntes relatives la primera a qui va ser l’autor de l’edifici, la segona al fet de si va acollir les escoles públiques en els anys previs a la dictadura franquista, i la tercera en relació al Col•legi Públic Bonavista, en quina data es va edificar?, Qui en va ser l’autor?.Ambos edificis consten al Catàleg de Bens protegits. http://www.bellcairedurgell.cat/images/POUM/01.%20MEM%C3%92RIA.pdf

Sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada