dijous, 5 de gener del 2012

CAPELLA DE SANT ANTONI DE MAÇANERS A SALDES

La Rosa Planell Grau i el Miquel Pujol Mur, formen part d’un petit grup de persones, que mitjançant la publicació digital ‘ Berguedà Actual ‘ , ens van descobrint i/o ensenyant les petjades que sovint en forma d’edificis, ens va deixant la història.

En alguna ocasió però, la informació que troben a l’abast és minsa, quan no inexistent, i aprofiten aquest mateix mitja, per demanar la col•laboració dels lectors.

Succeïa el fet esmentat suara quan fèiem recerca de la CAPELLETA DE SANT ANTONI, d’estil Contemporani, que hom troba al voral de la carretera B-400 en el sentit Saldes- Maçaners.

Ens expliquen que s’aturaven per recollir imatges d’aquesta capelleta de Sant Antoni, un edifici quadrat , sense finestres i amb un campanar de cadireta al cantó dret de la façana , envoltat de pins. Tot el que us podem dir és que hi ha una inscripció pintada “Sant Antoni gloriós lliura’ns de qualsevol mal” , una data 1927 i dos inicials R.P.


Pel petit finestró reixat de la porta metàl•lica , s’entreveu un petit altar , adornat amb flors, a l’esglaó d’entrada hi ha un ram, com ofrena recent d’alguns fidels.


Sou pregats de fer-nos arribar les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Fotografia. Rosa Planell Grau
Text i recull dades: Miquel Pujol Mur

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada