dilluns, 6 d’abril del 2015

MAS VILAGERIU / VILAGELIU. TONA. OSONA. CATALUNYA

Retratava al Josep Olivé Escarre al costat de l’església de Sant Miquel de Vilageriu – escrit també com vilageliu - , al fons de la imatge el gran casal amb teulada a quatre vessants, de planta quadrada del mas homònim que tantes vegades havia vist des de la carretera en ocasió de baixar a peu des de Collsuspina per comprar el pa pel mas de l’Oller on treballava com a mosso.


La descripció tècnica ens diu que es distingeix una segona fase de construcció a la part més alta de l'edificació que feu servir la tàpia al haver ocorregut un accident. A la façana principal hi ha un portal adovellat datat l'any 1741, també tres balcons amb pedra treballada i una eixida amb tres obertures d'arc rebaixat. A les altres façanes també hi ha grans obertures amb pedra treballada, sense conservar l'harmonia i també afegits posteriors com la galeria a la façana esquerra.

Fèiem el diumenge 5 d’abril de 2015 la sortida número 100 segons les notes manuscrites pel Josep, i em semblava escaient tornar als escenaris on va transcórrer una part de la seva joventut.

El divendres 4 de novembre de 2016 assolíem les 200 sortides, endarrere més de 40.000 quilometres per Catalunya, prop de 2.200 fotografies de 13X18 que acrediten la presència del Josep Olivé Escarré, i una munió de posts que podreu llegir a :

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/

http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/

http://www.guimera.info/wordpress/coneixer/

http://www.bergactual.com/2016/10/30/capella-de-sant-antoni-de-padua-del-barri-de-les-coromines-de-la-pobla-de-lillet

en periòdics i revistes digitals i en revistes d’àmbit local i comarcal.

Al llarg d’aquest període temps he tingut el goig de col•laborar amb el Claudi Pagès Puig, Premi Mil•liari 2016, en la tasca de documentar i publicitar els edificis religiosos de Tona, i que em feia arribar imatges del interior de la capella de Vilageliu, i algunes dades històriques recollides per l’ Antoni Pladevall i Font (Taradell, Osona, 1934), sacerdot, historiador eminent, mestre i amic.


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada