dijous, 9 d’abril del 2015

CAN MADIROLES. SANT JULIÀ DE VILATORTA. OSONA

Es deia per aquestes contrades ‘ Gurb i Tona, el millor de l’Osona, i per triar Sant Julià ‘.

La frase pel que fa a la documentació del Patrimoni Històric i/o Artistic, és del tot inaplicable.

Quan retratava la casa dita ‘ Can Madiroles’ no podia imaginar que a la fitxa tècnica no es faria esment del seu autor, com així dissortadament succeeix.

Llegia; Edificació formada per diversos cossos units, que consten de planta baixa i dos o tres pisos superiors. Els murs són de paredat comú.


El cos principal és de planta rectangular. La coberta és a dues vessants, amb teula plana, i el carener perpendicular a la façana. A la façana principal, hi ha un cos adossat amb la coberta plana. A la part posterior del cos principal, hi ha una torre amb la coberta també plana. A la part del davant, hi ha una torre de planta circular amb la coberta amb forma de con, i acabat ceràmic. En destaca la fornícula amb la imatge de la Verge de Montserrat, situada a l'extrem superior de la torre. En quant a les obertures, unes són de pedra, algunes d'estil gotitzant, i d'altres emmarcades amb totxo.

Autor --------------, any, 1890, quasi al davant de ‘Villa Mercedes’, obra de l’Enric Ferran Josep Lluís Sagnier i Villavecchia, marquès de Sagnier (Barcelona, 21 de març de 1858 – ídem, 1 de setembre de 1931).

Deixàvem constància de la nostra decepció – pel que fa a la manca de rigor – en la documentació del patrimoni històric i/o artístic, en altres posts. En dol reiterar-ho una vegada més.

Sou pregats tots els santjulianencs i/o vilatortins de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada