dilluns, 6 d’abril del 2015

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT ESTEVE D'ANTIST. LA TORRE DE CAPDELLA. PALLARS JUSSÀ. LLEIDA. CATALUNYA

La Gemma Capdevila Ribes, publica unes fotografies, amb el títol ‘nou campanar d'Antist’ , poble del municipi de la Torre de Cabdella, al Pallars Jussà.



Cercava la descripció tècnica de l’església parroquial advocada a Sant Esteve i trobava ; edifici d'una nau amb voltes de creueria gòtiques amb nervadures. Té capelles laterals formant un creuer. El campanar és posterior, neoclàssic, aixamfranat a les cantonades, amb quatre obertures, i enrunat completament en l'actualitat a l’igual que gran part del temple.

Ens encanta modificar aquestes descripcions, perquè alhora que actualitzem les dades del patrimoni històric, deixem constància d’un fet cabdal, com és la recuperació en aquest cas de l’església de Sant Esteve d’Antist.

Trobareu més dades a http://ca.wikipedia.org/wiki/Antist

Explicàvem suara que La ‘concentració administrativa’ no aconseguia la finalitat de fer ‘quadrar els comptes públics’ – raó que es va posar com a justificació - , encara que si aconseguia dissortadament però, posar les bases per la pèrdua irreversible de la ‘petita història’ de cada lloc – raó que REALMENT es persegueix sempre amb aquestes accions - , cal agrair a la Gemma Capdevila Ribes, el seu esforç per esmenar – fins on sigui possible – aquest atropellament.

El Pallars jussà, i Catalunya, depenen NOMÉS del seu ‘capital humà’.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada