dimarts, 16 de juliol del 2013

SANTA MADRONA DE LA MANRESANA. SANT RAMON. LA SEGARRA. LLEIDA

Retratava la Capella dedicada a Santa Madrona al nucli de la Manresa, al terme de Sant Ramon, a la comarca de la Segarra, a la província de Lleida, a la nació esclava de Catalunya; és un senzill edifici  d'una sola nau, realitzada amb paredat a la façana principal i amb paredat arrebossat als murs laterals i posterior, amb coberta a dues aigües i àbsis recte, construïda a finals del segle XX al mateix lloc d'una anterior capella destruïda.



A la façana principal trobem la porta d’accés amb llinda superior d'una sola peça on hi trobem la següent inscripció: "NOVA CAPELLA DE STA. MADRONA 1988". A la part superior de la façana principal hi ha un campanar d'espadanya d'un sol ull, realitzat amb carreus de pedra de grans dimensions i amb una petita campana on hi trobem una segona inscripció que ens indica l'autoria i la data: "ANNA 1-7-1990".



Ens agradarà tenir noticies a l’e.mail coneixercatalunya@gmail.com de la història d’aquesta Advocació a la Manresana, també si fos possible les dades del mestre d’obres i/o arquitecte autor del projecte.

Tota la informació que generem està a la lliure disposició de qui , persona física i/o jurídica, segueixi les directrius que ens animen :

CONÈIXER CATALUNYA


AQUÍ TROBAREU : HISTORIES, RELATS DE SORTIDES , PROPOSTES D’EXCURSIONS, ... QUE FAN REFERÈNCIA ÚNICAMENT I EXCLUSIVA A CATALUNYA I/O ALS TERRITORIS DE PARLA CATALANA. M’INTERESSA I MOLT CONÈIXER D’ALTRES LLOCS DEL MÓN, PERÒ EN TANT QUE CATALÀ VINC OBLIGAT A ESCOMBRAR CAP A CASA, OI ?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada