dijous, 22 de setembre del 2011

VIURE SENSE RED

Quan els circs s’aturaven pels pobles, viles i  ciutats – d’això no en fa gaires anys – tothom que podia anava a veure almenys una de les seves funcions;  el trapezi era sens dubte una de les millors atraccions, i a tots ens semblava lògic i natural, que per evitar accidents, sota els trapezistes s’estengués una xarxa mallada que en caure i/o en deixar-se anar els permetia aterrar sobre una superfície elàstica, malgrat això en alguna ocasió es lesionaven;  sense aquesta mínima mesura de seguretat, la caiguda contra el terra tenia quasi sempre un resultat  mortal.


Quan en circumstàncies mai  suficientment aclarides, volava pels aires el cotxe de l’almirall Carrero Blanco, i  moria en caure contra terra; començava un exercici polític que s’anomenaria ‘ transició’ , i que bàsicament va consistir en garantir la immunitat dels afectes al ‘Regimen’ , a canvi d’aprovar un text constitucional en el que es garantia – per a tothom – la instal·lació d’una xarxa de drets que evitaria les ‘caigudes mortals’ en situacions de dificultat de qualsevol tipus.

La xarxa no ha funcionat mai en la seva totalitat – us cal repassar només el text de la Constitució - , però donava una raonable tranquil·litat a les persones més desfavorides.

Ara, com a conseqüència d’aquella ‘ transició’ que va permetre  a més  de ‘salvar els mobles’ , mantenir les estructures bàsiques del franquisme, assistim a la retirada d’aquella xarxa de protecció; s’ha començat per les persones més febles; les ‘comunitats’ menys ‘afectes’, ,....  llegia en un mitjà digital, les conseqüències que se’n deriven de tot això :

Ens cal replantejar-nos la forma de combatre aquestes males pràctiques, i per descomptat tallar el trànsit, fer sonar cassoles, mal dormir en els CAP,s per evitar-ne el tancament,... no son formes eficaces.

Els drets que es recullen en el text constitucional son reclamables davant les autoritats i les administracions; si teniu la percepció de que se us estan privant, retallant o suprimint, el que toca és denunciar-ho, aquí  a Catalunya , davant els Mossos d’Esquadra.

Fins podem sol·licitar a la Fiscalia que investigui les causes d’aquells ‘ presumptes suïcidis’; podria succeir que trobessin indicis d’homicidi, d’assassinat i/o de genocidi.

Cal lluitar –  des de i dins de la legalitat – contra aquestes ‘retallades’ que comporten la retirada de la xarxa de protecció justament als ‘trapezistes’ que més la necessiten. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada