dijous, 20 de juny del 2024

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE VILAPLANA, ADVOCADA A LA MAREDEDÉU DE LA LLET I A SANT JOAN DE LA CREU. EL CAMP JUSSÀ.

 

Plovia lleugerament i la pols del Sàhara deixava la seva petjada per arreu.

Seguia les meves “ rutines” , higiene personal, esmorzar,  donar corda al JUNGHANS que fa funcions de TAMAGOCHI, repassar el santoral,  horroritzar-me  per l’acció infame del President del Parlament Balear , Gabriel Antonio Le Senne Presedo (Palma de Mallorca, 27 de junio de 1977) que  trencava una fotografia de l’Aurora Picornell, Catalina Flaquer Pascual i les filles  d’aquesta , Antònia Pascual Flaquer ,  Maria Pascual Flaquer  i  Belarmina González Rodríguez, afusellades pels feixistes en els dies foscos que seguien a l’alçament els militars feixistes encapçalats pel general Franco.

No podia més que preguntar-me; quina relació hi ha entre els crims i el  Gabriel Antonio Le Senne Presedo?

https://www.guimera.blog/tribuna/feixisme-atrofia-dels-sentiments/

M’entristia tenir noticia del traspàs del Josep Maria  Ruiz Maeso, amb qui havia coincidit a la Caixa de Sabadell, la cerimònia de comiat tindrà lloc demà 21.6.2024 ales 16,00 al Tanatori de Sabadell.

Trobava uns Goigs a Sant Joan de la Creu que es canten  a  l’església parroquial de  Vilaplana, advocada a la Marededéu de la Llet, mal dita Santa Maria, per la influencia herètica dels que neguen el Concili d’Efes que va proclamar solemnement la maternitat divina de la verge. «Mare de Déu» (Theotokos)

Llegia que s’aixecava l’edifici pels mestres de cases, Tomàs i Jaume MONGUILLOT

Patrimoni Gencat el descriu com ; edifici d'estil barroc fet de murs de paredat amb reforços de carreus. Consta de tres naus.






Arcs faixons i formerets de mig punt, sobre pilastres adossades amb cobertes de volta de canó amb llunetes a la nau major, i d'aresta a les dels costats. El cor, als peus, en el costat de l'Epístola, està construït de paredat amb reforç de carreus i amb maons a la part superior.

La porta d'ingrés, és d'arc de mig punt flanquejat per pilastres molt senzilles i de volutes laterals. Cornisa partida, no molt volada, amb fornícula superior amb pilastres i volutes, com a la porta.

Pregària a la Mare de Déu de la Llet. Vilaplana (Baix Camp, Tarragona)

https://algunsgoigs.blogspot.com/2019/10/pregaria-la-mare-de-deu-de-la-llet.html

https://www.youtube.com/watch?v=aM3WB7SG3Xo

Goigs en alabança del extàtic P., y místic doctor S. Joan de la Creu : primer Carmelita Descalç, y co-reformador ad Santa Teresa de Jesús de la Religió del Carme, que venera la Santa Iglesia Parroquial y poble de Vilaplana

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/goigsBC/id/2495/rec/10

   Que la Marededéu, Sant Joan de la Creu    i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  vilaplanencs , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada