dimecres, 3 d’octubre del 2018

QUE EN SABEU DE CAN RABASSA, ARA DE VILANOVA DEL VALLÈS I FINS 1983/1984 DE LA ROCA DEL VALLÈS.

Patrimoni Gencat ens diu del Can Rabassa; masia formada per tres cossos rectangulars de diferents dimensions i situats un damunt de l'altre. La porta d'accés és centralitzada amb un balcó a la part superior. A la part del darrere del mas s'hi troba una porxada sostinguda per vuit pilars.


La particularitat que presenta aquesta construcció és la capella que es troba a l'esquerra de la façana.

L'entrada és sota un gran arc apuntat fet de dovelles de granit amb una creu esculpida.

Sobre la teulada del cos superior del mas, hi ha una petita espadanya que allotja una campana.

El Mapa de Patrimoni de Vilanova del Vallès
ens diu ; casa senyorial de planta rectangular, té una planta baixa més ampla que la resta de l'edifici. El cos central el formen un primer pis i golfes amb una cúpula central amb coberta de 4 cares de teula àrab. Coronant la cúpula hi ha una petita espadanya amb una campana. La coberta de la planta baixa és de terrat català amb una balustrada de ceràmica. A la part del darrera la planta baixa té una galeria oberta. Tot l'edifici està envoltat d'una extensió de jardí avui sense gaires plantes amb un safareig d'aigua a la part del darrera.

En ambdós casos cap dada del promotor, ni de l’autor – parlem d’un edifici que s’aixecava entre darreries del segle XIX i primeres dècades del segle XX-. Actualment el seu propietari és l’Ajuntament de Vilanova del Vallès

Ens deien que l’advocació que tenia la capella era la del Sant Crist, al que adjectivàvem com ‘esberlat’, cliqueu per llegir.


Ens agradarà tenir noticies del promotor i de l’autor, noms, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs,.., a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Està clar que Catalunya NOMÉS amb els ‘ amics’ ja en té prou i massa, oi?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada