diumenge, 21 d’octubre del 2018

IN MEMORIAM. SANTA ANNA DE PUIGVERD. TREMP. EL PALLARS JUSSÀ. LLEIDA. CATALUNYA

El Josep Vives i Domingo, publica una bellíssima fotografia de l'església de Santa Anna de Puigverd , antigament advocada a Santa Maria.


En les visites priorals d'època moderna sempre es diu que el comanador tenia la plena jurisdicció sobre el lloc i el patronatge de l'església, que era sufragània de la de Palau de Noguera.

Més endavant fou parroquial, i en depenien les de Miravet i Arbul.

Actualment forma part de l'agrupació de parròquies a l'entorn de la de Tremp.

Patrimoni Gencat ens diu; església d'una nau i de planta rectangular. La façana principal està encarada al nord-est, amb porta de dovelles de pedra, escut a la dovella clau, ull de bou i el campanar de cadireta amb dos ulls, transformació d'una antiga espadanya

Els murs són de carreus reblats i la coberta de teula àrab.

A la llinda hi ha una creu i un escut.

Pertanyia a l'ordre de Sant Joan, comanda de Susterris.

Es manté – si més no – la memòria de les esglésies, dissortadament però, s’ha perdut en molts casos la memòria dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, que en les poblacions petites, solien coincidir amb la rectoria on s’ensenyaven les primeres lletres a la mainada.

Qui per la memòria, per identitat.

Sou pregats d’ajudar-nos a l’email coneixercatalunya@gmail.com en la recerca dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista

Catalunya us ho agrairà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada