dimecres, 31 de maig del 2017

LA TIANA DELS MALS RECORDS

El Josep Ma Toffoli i Carbonell publica una fotografia de la Bombonera, casa de finals dels anys 20, del arquitecte Ramon M. Riudor i Capella (1867-1938)


La casa havia estat dissortadament d’actualitat com podeu llegir a : http://lalocal.tianat.cat/5-histories-de-lladres-serenos-tiana/

Atracament violent a La Bombonera
.

Fa només set anys i mig un robatori amb força va sacsejar Tiana: L’assalt a la Bombonera. El matrimoni víctima de l’assalt va marxar de Tiana i la casa està en venda fa temps. El desenllaç del cas no ha transcendit mai. Els lladres que van entrar a La Bombonera podrien estar entre els detinguts en les diverses operacions que hi hagut de bandes violentes dedicades a entrar a robar a les cases del maresme, però també podrien estar lliures encara. Un dels investigadors que hi va estar treballant va ser el comissari Joan Miquel Capell, el mosso convidat al Tiana Negra d’aquest any.

Tiana, 16 de juny de 2006

Dos lladres violents lliguen i colpegen els propietaris de La Bombonera i s’emporten diners i joies.

Els lladres van entrar a la mitja nit mentre el matrimoni dormia. Van entrar per la finestra del lavabo i els van emmordassar. Van colpejar la dona a la cara i la van insultar:”hija de puta, zorra”. Li van demanar insistentment els diners. Van trobar una primera caixa forta i van seguir buscant la segona caixa on hi havia els objectes de més valor. Van donar cops al cap a la dona fins que els va dir la combinació. Els lladres es van endur entre 180.000 i 240.000€ (entre 30 i 40 milions de les antigues pessetes) entre diners i joies. La dona està a l’UCI de Can Ruti amb un fort cop al cap, el braç trencat i ferides a la cama. L’home, de 78 anys, està en xoc perquè va veure la brutal pallissa que li van donar a la seva dona. L’alcalde de Tiana, Ferran Vallespinós Riera ( Montcada i Reixac, ) , ha destacat que es tracta d’un cas atípic. els lladres duien la cara destapada i no portaven guants. el robatori amb força ha trasbalsat la població, ja que no es tracta d’una casa aïllada, sinó d’una casa senyorial en una de les vies més transitades del poble.

http://www.europapress.es/sociedad/sucesos-00649/noticia-mujer-herida-ser-asaltada-casa-tiana-barcelona-sera-traslada-hospital-badalona-20060619150451.html

http://noticias.interbusca.com/sociedad/sucesos/los-ladrones-del-asalto-violento-en-un-chalet-de-tiana-barcelona-llevaban-la-cara-descubierta-y-no-llevaban-guantes-20060617212652.html1 comentari: