dilluns, 8 de febrer del 2016

IN MEMORIAN DE L’HOSTAL CA LA SECA DE TORTELLÀ. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

Ens havien recomanat l’Hostal ca la Seca de Tortellà a la Garrotxa, el local es coneix avui com Restaurant Alta Garrotxa (antic Ca La Seca).

La descripció de patrimoni Gencat ens diu quan a la descripció de l’edifici , casa entre mitgera situada al centre del poble de Tortellà. Disposa de baixos, amb dues grans portes d'ingrés i finestra central, damunt la qual hi ha la següent data: "J B/1850-1912". Al primer pis hi ha un gran balcó , sostingut per mènsules, amb tres portes d'accés que estan ornamentades amb grans fullatges estilitzats. Igual decoració tenen les obertures del segon pis.


L'arquitectura de Tortellà està molt marcada per l'incendi que va patir el poble durant les guerres carlines. El foc va destruir part dels antics habitatges, provocant la necessitat d'urgent remodelació entre finals del segle XIX i principis del XX . Així la majoria de les cases destacables presenten nombroses declaracions d'estuc pròpies del gust modernista i noucentista.

No trobava cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte, autors del projecte, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Agraíem la recomanació que ens havien fet, i us la fem extensiva.


Assolir un bon nivell d’informació del patrimoni històric és el que diferencià una ‘ Nació Civilitzada’ de la resta, Catalunya està dissortadament lluny encara de tenir aquesta consideració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada