diumenge, 14 de febrer del 2016

IN MEMORIAM. ESCOLA DE SANTA CECILIA. DURRO. LA VALL DE BOÍ. LA RIBAGORÇA SOBIRANA. LLEIDA

Durro és un poble del terme municipal de la Vall de Boí, a la comarca de l'Alta Ribagorça. Fins al 1965 havia estat municipi independent. Aquell any fou unit a Barruera, i, ja en la nova unitat administrativa, canvià el nom l’any 1996 pel de la Vall de Boí. Durro es troba enlairat a 1.386 metres d'altitud, damunt la riba dreta del riuet de Durro, afluent del Barranc Gros, que alhora desguassa per l'esquerra de la Noguera de Tor.

Pascual Madoz Ibañez (Pamplona-Iruñea 1806 - Gènova 1870) escrivia que al segle XIX, Durro tenia escola de primeres lletres d'una fundació particular, que té una casa i un prat contigu anomenats de Santa Cecília.

Em preguntava si queda encara algú nascut o resident a la vila que tingui memòria d’aquell edifici, i en tingui almenys una imatge.


Si no existeix – enderrocar-les va ser considerat mèrit patriòtic en el segon feixisme ( dictadura franquista ) – busqueu-ne una fotografia, i publiqueu-la a :
https://www.facebook.com/pages/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista/400721423462325?fref=ts

Assolir un bon nivell d’informació del patrimoni històric és el que diferencià una ‘ Nació Civilitzada’ de la resta, Catalunya està dissortadament lluny encara de tenir aquesta consideració.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada