dijous, 11 de novembre del 2021

EL PLA DE SANT TIRS. LA RIBERA D’URGELLET. L’URGELL SOBIRÀ. LA VEGUERIA “ IN PECTORE “ – FINS QUAN SENYOR ?- DELS PIRINEUS

 

El Jordi Vila Juncá, sherpa emèrit dels Pirineus,  que exerceix de notari gràfic, narrador visual,  en diu Facebook, de les terres de l’Urgell sobirà i les comarques confrontades,  i l’Antonio Mora Vergés establien una joint venture, el Jordi Vila Juncá aporta les imatges, i , l’Antonio Mora Vergés fa la recerca d’informació, i confegeix la publicació que es penjarà en un blog, i al ensems us esperonem a compartir-la  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,  en matèria de divulgació del Patrimoni històric, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?

 




 En aquesta ocasió, continuant amb la publicació de pobles i viles de l’Urgell sobirà, publica una fotografia, magnifica, del  Pla de Sant Tirs , nucli del municipi de la Ribera d'Urgellet, a l’Urgell sobirà, a la veguería “in pectore”  dels Pirineus , que podria aportar qualitat de vida als que malgrat l’abandó de les administracions, DE TOTES,  continuen volent viure en aquestes contrades.


Alhora que és la la vila amb més habitants del municipi, en detenta la capitalitat , i  a diferència de la resta de pobles del municipi és dels pocs que té un augment d'habitants,  i on s'han construït força cases durant els darrers anys.


A destacar la plaça Major, el carrer Major, l'església parroquial dedicada a sant Tirs (edifici renovat el 1855 i que compta amb un campanar de torre rectangular amb espitlleres i finestrals al darrer pis) i la capella de Sant Sebastià.


 Hi ha un raval dit la Ferreria.


 El poble celebra la seva festa major el segon cap de setmana d’agost, i el 28 de gener se celebra la Festa Vella.


Es troba a 702 metres d'altitud damunt un turó, el final del qual acabava amb una plana on hi ha pastures i que dóna nom al poble tot i que té carrers força costers.


De la Vila del Pla de Sant Tirs, n’ havíem publicat :

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2021/01/esglesia-parroquial-de-sant-tirs-pla-de.html

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2021/08/in-memoriam-de-lescola-publica-del-pla.html


Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,   recordeu SEMPRE  que  en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?


Poseu a la vostra agenda l’Urgell sobirà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada