diumenge, 14 de novembre del 2021

CASA DE LA FAMILIA MASLLORENS AL NÚMERO 12 DEL CARRER FONTANELLA. OLOT. LA GARROTXA.

 El Valenti Pons Toujouse, autor del blog MODERNISME, em deia que la casa de número 12 del carrer Fontanella d’Olot, es feia segon projecte  de l'arquitecte Joan Roca Pinet (Girona, 19 d'agost de 1885-ibidem, 16 de gener de 1973), l’any 1926,  per a la família Masllorens, per la qual havia realitzat altres obres.




Entre elles, la casa de número10, del mateix carrer, impròpiament coneguda com l’Acadèmia Fornos, a la que suara, dedicàvem una publicació:



https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2021/11/edifici-de-lantiga-academia-fornos-el.html


Descriu la casa de número 12 del carrer Fontanella, com edifici de planta baixa i dos pisos situada entremitgeres. Presenta façana simètrica amb tres obertures rectangulars a cada planta: a la planta baixa porta d'entrada al centre més gran que les obertures laterals; al primer pis, tres balcons independents i al segon, balcó central i finestres laterals. El conjunt de la façana està arrebossat i decorat amb esgrafiat

http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=OLOT&page=6&pos=59


Patrimoni Gencat, no dóna dades de l’autor :

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=10194


El carrer Fontanella, té altres edificis interessants, la casa del c/ Fontanella - Rda. Fluvià, i  les cases dels números 2-4 ; 14; 16 ; 17 ; 20, al mateix carrer hi havia la fàbrica CAN PLANA ESCUBÓS, obra de Manuel Sureda i Costas (Girona, Gironès, 1895 — Lugo, 1972), i al número 25, l’antic escorxador , ara ensulsiat.


Hi ha feina a fer en l’àmbit del Patrimoni Històric, oi?.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada