dissabte, 20 d’abril del 2024

ESCOLA COL.LEGI PÚBLIC EMPÚRIES / CEIP EMPÚRIES. L’ESCALA. L’EMPORDÀ SOBIRÀ

 

Trobava una fotografia del  Valentí  Fargnoli Iannetta,  Escola municipal de l'Escala, actualment l'escola Empúries, la façana principal i el mur d'entrada. 


 https://www.inspai.cat/Inspai/en/imatge/756247/Escola+municipal+de+l%27Escala

http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=ESCALA&page=1&pos=1

N’havíem fet una publicació:

https://www.guimera.blog/tribuna/in-memoriam-escola-ave-maria-l%E2%80%99escala-l%E2%80%99emporda-sobira-girona-catalunya/

Volem tenir noticia del lloc de naixement i traspàs de l'arquitecte Rafael Sánchez Echevarria a l'email castellardiari@gmail.com, i si fos possible, rebre també una fotografia seva. 

 https://www.arquitecturamodernista.cat/autors/rafael-sanchez-echevarria

Quan començàvem el Conèixer Catalunya, volíem, i  així ho hem fet,  no “ especialitzar-nos”  en cap matèria concreta, l’àmbit és Catalunya, i d’aquí ens interessa tot.

Altres Fons tenen també imatges de l’Escala, està clar però, que no els cridava l’atenció l’edifici de les escoles:

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/bcsalvany/search/searchterm/l'escala/page/2

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/search/searchterm/l'escala

Ens calen imatges i dades de  molts d'edificis escolars anteriors i/o coetanis a la dictadura franquista,  ho acabaríem aviat, si almenys cada català ens envies una fotografia de l'escola on va anar de menut a l'email castellardiari@gmail.com . Feu-ho, Catalunya us ho agrairà. 

  Donec perficiam

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada