dissabte, 16 de desembre del 2017

QUE EN SABEU DE L’EDIFICI DE ‘CAN TALET’ A SANT FELIU DE CODINES?.

L’ Emília Tura Puigdomènech‎, publica una fotografía de la casa coneguda com ‘Can Talet’; recordar que la llengua catalana, CAN implica alhora que respecte per al propietari , un clar distanciament social, ben al contrari que CAL, que sense apriorismes vers la qüestió de la titularitat dominical, implica proximitat i simpatia.


Patrimoni Gencat en publica una minsa informació ; Edifici entre parets mitgeres amb façana a dos carrers i la plaça, compost de planta baixa i dos pisos amb coberta plana limitada per una balustrada i frontó a la façana de la plaça coronant les façanes de composició simètrica amb elements formals representatius de l'arquitectura historicista. Constitueix una important fita visual dins el conjunt de la plaça.

Dissortadament Sant Feliu de Codines no disposa – encara – d’un Catàleg de patrimoni en línia, i us demanem dades del promotor i de l’autor de l’edifici, noms i cognoms, lloc i data de naixement i traspàs, ....

N’havia parlar en alguna ocasió amb l’alcalde Pere Pladevall Vallcorba ( Barcelona, 1964 ) , de la necessitat d’un Catàleg de Patrimoni – que per altra part disposa la Llei que s’ha de tenir - i tinc l’esperança – és la darrera de les virtuts que s’han de conservar – que el Consistori atendrà aquesta justa demanda.

En la immediatesa de les eleccions del 21D, ens fem nostres les paraules de la periodista Beatriz Talegón ( Madrid, 1983). I deplorem la inacció del PP enfront de les amenaces de mort que ha rebut ella i el seu fill.

Antonio Mora Vergés

P/D

Espero que l'Emília Tura Puigdomènech, i/o qualsevol persona que en tingui dades en pugui explicar, com es diu la casa de la fotografia.


També si es coneix, qui en va ser el promotor i qui l’autor, amb les dades bàsiques, noms , cognoms, lloc i data de naixement i traspàs, .... , per endavant gràcies, coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada