dilluns, 18 d’abril del 2016

ESGLÉSIA DE SANT BARTOMEU. EL MALLOL. LA VALL D’EN BAS. LA GARROTXA. GIRONA

Retratava al Josep Olivé Escarré davant l’església parroquial del Mallol, a la Vall d’en Bas, advocada a Sant Bartomeu, ubicada en el mateix lloc que ocupava l'antiga capella de Sant Just, construïda fora del recinte del castell després dels terratrèmols de 1427.


la descripció de patrimoni Gencat ens diu ; església d'una nau amb absis pla cobert amb una petita volta de canó amb llunetes. La façana principal és de pedra vista amb una porta allindada i una petita rosassa. En un cantó es troba el campanar; a la base té la planta quadrada però a la meitat, i separat per una motllura, les cantonades estan esbiaixades. Les campanes es troben ubicades dins d'arc de mig punt i està coronat per una petita cúpula.

No trobava ningú per a preguntar-li on estava l’edifici que havia servit com escola abans de la dictadura franquista, sou especialment pregats els que viviu a la comarca de la Garrotxa a implicar-vos en aquesta particular recerca de la ‘memòria històrica’ .

El topònim etimològicament deriva del llatí mallĕŏlu, ‘martellet’, o també ‘rebrot de sarment’, això ens vindria a confirmar que la vinya va ser present en aquestes terres en altres èpoques.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada