dijous, 7 de novembre del 2013

L’ESCORXADOR MUNICIPAL DE SANTA COLOMA DE FARNERS. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

M’aturava a retratar l’edifici del que fou escorxador municipal de Santa Coloma de Farners, a la comarca de la Selva, que es traslladava a la dita Zona del Raval a darreries del segle XIX.


No consta l’autoria d’aquest edifici que cal suposar projectava el mestre d’obres i/o l’arquitecte titular de l.a població.

La descripció tècnica ens diu que és un edifici de planta baixa format per dues naus rectangulars paral•leles i patí central. Les naus estan cobertes amb teulada a quatre vessants. La façana presenta una porta d'accés al pati amb un rètol al capdamunt (Gremi de carnissers 10 04750/CAT. ESCORXADOR MUNICIPAL) i dues finestres a cada costat. Totes les obertures són d'arc de mig punt, emmarcades i pintades de blanc. El parament de la façana té un revestiment de pedres irregulars amb les juntures pintades de blanc i els angles de les naus imiten carreus ben tallats. La resta de l'edificació és pintada. Al darrera i dins del mateix pati s'hi han fet diversos cossos afegits.

Llegia que l’espai serà transformat en local social de diverses entitats i/o associacions de Cultural i Lleure de Santa Coloma de Farners.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com en això de recuperar la ‘memòria històrica’ totes les mans son poques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada