dimarts, 19 de novembre del 2013

EDIFICI DE L’AJUNTAMENT DE LA VILA DE MOIÀ.

Hostes vingueren que la casa ens deixaren.

Llegia la que fou casa de Ramon de Rocafort i Casamitjana a Moià, l’aixecaven uns ‘Orriols arribats de Castellar de N'Hug’, ens agradarà tenir noticia d’aquesta nissaga de mestre d’obres a l’email coneixercatalunya@gmail.com
Els Rocafort eren originaris de Santa Maria d’Oló, i possiblement Ramon de Rocafort i Casamitjana era l’hereu que signava el compromís ‘moral’ de mantenir incòlume l’esglesiola de Sant Martí de Puig-ermengol, obligació que no respectaven els seus descendents, i que literalment donaria fi a aquesta mil•lenària nissaga.

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2007/12/la-maledicci-dels-rocafort-dol.html

En feia donació a la Vila de Moià D. Ignasi, comte de Jofré, l'any 1944, ens agradarà saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com els cognoms d’aquest ‘noble’ del que no sabia trobar cap dada enlloc.

La descripció tècnica ens diu , casal de planta quadrada amb façana principal a ponent. Coberta a quatre vents. L'edifici està estructurat en tres nivells més golfes. La simetria es manté respecte l'eix marcat per la porta d'accés. Destaca la planta noble que presenta tres balcons amb balustrades emmarcats amb brancals i llindes de pedra amb motius geomètrics.
El parament és de pedra emblanquinada. Al frontó del balcó de la planta noble es pot observar l'escut de la família Rocafort. A la clau de l'arc d'accés hi ha un anagrama amb les sigles de la família.


La fotografia de l’Alfons López la podeu veure també a http://www.moianes.net/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada