dissabte, 24 de setembre del 2011

CALLA, QUE NO SENTIREM EL ‘ PARTE’.

Amb aquesta frase se’ns advertia que  el Régimen [ aleshores Democràcia Orgànica ],  entrava a casa mitjançant les ones de la radio per posar-nos al dia.

Aleshores la mentida - a la radio, als diaris, a les escoles,... -  era tant habitual, que la major dels qui van sobreviure, no saben discernir avui el gra de la palla.

Avui tornem a estar tots pendents  del ‘parte’ *,  la raó és que  la situació econòmica – molt més dolenta del que ens expliquen -  evoluciona a pitjor d’hora en hora.  Avui tenim una ‘Democraciola’ , que bàsicament ha servit per portar-nos – com deia el General Franco ‘ del borde del abismo – al infern d’un present treballat a cops de corrupció, estultícia, desvergonyia i un absolut menyspreu per les anomenades classes treballadores.
Em confesso astorat davant la immunitat dels qui han  portat el país a la ruïna.

No certament per l’augment dels robatoris i de tota mena de delictes, tant contra el patrimoni, com contra les persones. Dissortadament això amb aquest panorama acabarà esdevenint ‘ normal’.

 Per els qui van arribar desprès de 1.978, un petit incís d’informació ‘ històrica’.

*"Parte".

S‘anomenaven així  [Parte]  els informes relatius a l’evolució  del conflicte bèl·lic , que s’emetien  radiofònicament durant la Guerra Civil, en els - Inoblidades AÑOS DE PAZ-  van  ser substituïts per un informatiu més convencional, que va mantenir durant els anys de dictadura el mateix nom. Durant el franquisme totes les ràdios privades tenien l'obligació de connectar amb la ràdio pública espanyola a l'hora de l'informatiu o, com se li va designar, "parte".

Per això les persones que van viure el franquisme encara avui segueixin identificant com  "el parte"  qualsevol tipus d'informatiu, tant radiofònic com televisat

Ah!, aleshores Déu havia de parlar en castellà, i  només en castellà !.

 No teniu la sensació de que tot plegat sembla repetir-se ?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada