dimecres, 8 d’abril del 2020

LA FÀBRICA. CASTELLET I LA GORNAL. EL PENEDÈS SOBIRÀ.

El Raul Pastó Ceballos em feia arribar un parell de fotografies de "la Fàbrica" , un petit conjunt de construccions que es troba situat a l'esquerra del camí de Can Cassanyes, en una zona de vinyes propera el nucli de Sant Marçal. Es tracta de diversos cossos que presenten com a característica comuna la de tenir la coberta a dues vessants. La distribució de les obertures respon a un plantejament utilitari i és de gran simplicitat formal. El maó és l'element bàsic de construcció.



Es conserva encara la xemeneia, element aïllat de gran interès i que caracteritza la imatge del conjunt industrial

El conjunt es va construir amb la finalitat de ser utilitzat com a fàbrica de vidre, cosa que no s'arribà a produir mai.

Actualment encara es conserva en bon estat, és utilitzada com a habitatge i corral, i continua sent conegut amb el nom de "La Fàbrica".

El seu interès rau en el fet de constituir una bona mostra de l'arquitectura industrial bastida a Catalunya a les darreries del segle passat i primers anys dels segle XX.

Ens agradarà tenir noticia del promotor i de l’autor d’aquest edifici, nom, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs,.. , a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com

Si malgrat la gestió maldestra de les elits polítiques del REINO DE ESPAÑA superem la pandèmia , poseu Catalunya i tots els seus pobles, viles i ciutats a la vostra agenda per aquest 2020 i els anys que us calguin. Tenim – encara – un país de primera.

1 comentari:

  1. Fa uns 10 o 15 anys durant un periode d'uns 2 anys si no vaig errat del lloc va ser un restaurant que crec que es deia Can Marçal però no va tenir massa éxit i llavors es van establir Vilafranca amb el nom de Can Bellés i aqui els hi va bastant bé.

    ResponElimina