divendres, 26 d’abril del 2013

LA TORTURADA GLORIETA DE CAN MADRIGUERA, O CAN VENDRELL ?. SANT JUST DESVERN


Quan es creava el topònim , els verns (Alnus glutinosa subsp. Glutinosa )  senyorejaven aquestes terres; vindria encara més tard el cristianisme que afegiria l’advocació de Sant Just;  un i altre nom , es lligaven amb l’article salat propi de la llengua catalana fins al genocidi de 1714 ( alguns diuen el primer – son els que es temen la repetició del de 1936-39).

M’encantava advertir aquí que la referència al Llobregat s’havia obviat, l’estultícia fins en dosis moderades es dolenta per la salut.

Des de la mort del darrer Dictador Oficial sembla que des de l’Ajuntament s’està treballant en la confecció d’un Catàleg del Patrimoni Històric.   La gravíssima crisis econòmica, fruit al ensems de la corrupció i l’estultícia de les elits politiques del REINO DE ESPAÑA, és una excusa perfecta per retardar-ho ‘sine die ‘.

Aniré penjant fotografies amb l’esperança que algun dels 15.874 habitants – particularment els descendent d’aquells 1101 santjustencs  que recollia el cens de l’any 1900, em pugui ajudar a documentar-les.

Recordeu sempre que Catalunya NOMÉS ENS TÉ A NOSALTRES.



A : http://www.santjust.com/patrillibre/madriguera.html
Projectada pel mestre d’obres Josep Graner i Prat (Casserres, (Berguedà), 1844-1930) l’any 1919, per encàrrec de Francisco Madriguera Haase ( Barcelona 1873- Sant Just Desvern  9-03-1938 

Ah!, la bateria del vehicle lliurava la seva ànima al Senyor, 75 € més esmerçats en aquesta follia de recuperar – fins on sigui possible – la memòria històrica de Catalunya, a la que tots , mitjançant l’email coneixercatalunya@gmail.com   , hi esteu convidats.

http://patmapa.gencat.cat/web/guest/patrimoni/arquitectura?articleId=HTTP://GAUDI_ELEMENTARQUITECTONIC_19300
http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=225

Em dona més confiança la informació de Pobles de Catalunya.

1 comentari:

  1. L'any 1987 es va aprovar el Catàleg de Protecció del Patrimoni Arquitectònic Local, i aquest element del artístic va ser inclòs. Avui forma part d'una finca privada.

    Jordi Amigó i Barbeta
    Arxiu Municipal

    ResponElimina