dijous, 14 de febrer del 2013

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT SALVADOR DE SABADELL

Sobta trobar un tant singular edifici, com el de l'església de Sant Salvador a Sabadell, mitjanera amb la torre Turull, i límit de la ciutat amb l’esvoranc del riu.

Es començava a construir l'any 1955, quan la ciutat creixia – sota el nacionalcatolicisme - , i l’assistència als oficis religiosos era obligatòria, tant en l’àmbit laboral, com en l’àmbit educatiu.

El seu dissenyador, va ser l’arquitecte Francesc Folguera i Grassi (Barcelona, 1891 – 1960 de l'entorn d’Antoni Gaudí i Cornet (Riudoms,[1] 25 de juny de 1852 - Barcelona, 10 de juny de 1926) i influenciat pel noucentisme; autor de diversos edificis religiosos, i que utilitza en aquest edifici un llenguatge arquitectònic i decoratiu propi del romànic.







L'església té un campanar de planta quadrangular i alçat prismàtic; un claustre i un porxo d'ingrés.

Els capitells de la majoria de les columnes estan decorats per Camil Fàbregas i Dalmau, nascut a Moià l’any 1906, però resident des del 1910 a Sabadell, on deixava el seu llegat artístic, de quina destinació en demanava justament comptes el Diari de Sabadell, quan aquest mitjà feia honor al seu nom.

Reiterava aquí la meva pregaria, Senyor ; allibera el teu poble !!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada