dijous, 21 de febrer del 2013

ESGLÉSIA DE CRIST REI A MANRESA

Rebia un e.mail de la Cecilia Vila Torra en el que em proposa fer una Ruta Literària, i entre d’altres imatges fotogràfiques, la de l’església de Crist Rei, de la que es posava la primera pedra l’any 1942, i que s’aixecarà sota direcció de l’arquitecte Alexandre Soler i March (Barcelona, 1874 - 1949), fins a la data del seu traspàs.

Josep Maria Armengou i Vives (1917-2012) continuarà l’obra fins l’any 1957 en que es dura a terme la benedicció del Temple.

La descripció tècnica d’aquest edifici religiós que alguns comparen amb la Basílica de Santa Croce de Florencia, llegia : Església de grans dimensions amb planta de tres naus (una central més ample i presidida per l'absis i dues laterals molt més petites amb capelles laterals).



La façana mostra clarament la divisió interior. El cos central, més majestuós, té una gran escalinata i pòrtic, mentre que les laterals són desiguals: la nau de la part dreta és més alta que la de l'esquerra (en el projecte original d'Alexandre Soler i March les dues naus laterals eren dues torres, una d'elles el campanar). La nau central està coronada per una creu i a sobre el pòrtic hi ha una terrassa, a partir de la seva alçada hi ha tres finestres goticitzants de 3 i 2 lòbuls respectivament. La façana de la nau central està treballada en pedra i les laterals en totxo i encoixinats a les cantonades.

Situat al costat de la porta i d’estil barroc del segle XVII trobem el Sant Crist fet en talla de fusta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada