diumenge, 1 de setembre del 2024

CASA JOAN EVANGELISTA BARRI CABALLÉ. SANT CELONI

 

Anàvem a la ballada de Festa major de Sant Celoni , i aprofitava per retratar alguns edificis , que com em temia,  malgrat apareixen  a la minsa llista de “ monuments”,  estan documentats de forma insuficient.  


Sant Celoni no té un Catàleg de Patrimoni ,  fet del tot  inversemblant  i àdhuc inexplicable , en un vila que tancava l’exercici 2023 amb 18.479 habitants de dret .

 El creixement demogràfic esdevenia exponencial a partir de 1960 on figuren 6.764 veïns,  que es doblaran l’any 2000, 12.734, i es triplicaran l’any 2020 ,  18.136, el Patrimoni històric, la seva conservació, i àdhuc el documentar-lo de forma rigorosa, no han estat fins al present l’objectiu de cap de les diverses forces polítiques que han gestionat el Consistori.

http://www.alcaldesialcaldessesdelvallesoriental.net/ficha.php?id_alcalde=764

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=16900

https://www.galeriametges.cat/galeria-fotografies.php?icod=MME

La casa està en venda:

https://catala.habitaclia.com/comprar-casa-a-sant_celoni-i8166003792274.htm?f=&st=3,6,8,10,12,15&geo=p&from=list&lo=55

Patrimoni Gencat,  no aporta  cap dada de l’autor, i la descriu  com; edifici entre parets mitgeres. És de planta baixa, dos pisos i golfes. La façana és arrebossada i amb pedres que la decoren, és de composició simètrica. Els dos pisos tenen balcó amb una forma sinuosa, les golfes tenen dues finestretes rodones i petites, semblen dos ulls de bou. Es pot dir que els elements formals té un aire clàssic.

La façana acaba amb una petita cornisa i a sobre hi ha una barana que és la del terrat.

Ens agradarà tenir noticia de l’autor a l’email castellardiari@gmail.com

Documentar de forma rigorosa el Patrimoni Històric de Catalunya és un imperatiu ètic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada