divendres, 20 de desembre del 2019

REFLEXIONS DAVANT LA INDOCUMENTADA ESGLÉSIA ‘NOVA’ DE SANTA MARIA DEL CAMÍ. ARGENÇOLA. L’ANOIA.

Les dades relatives a la NOVA església de Santa Maria del Camí, evidencien clarament el menyspreu vers la Catalunya interior, tant de les mal dites Autoritats Civils, com les Religioses ; Edifici de planta rectangular amb absis semicircular a la capçalera i dues absidioles a manera de creuer.


Fotografies. Pere Albert Carreño

Té una sola nau, coberta per una volta de canó. Es d'estil neoromànic i té la particularitat d'estar orientada a l'inrevés (capçalera a ponent).
Al 1919, fou bastida l'actual església nova d'estil neoclàssic,

Èpoques. Segles: XX inici .

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=6101

Està clar que a l’any 1919 el disseny possiblement el va dur a terme algun mestre d’obres i/o arquitecte, oi?. Qui en pot saber les dades, nom, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs,...?

Per quin motiu s’aixecava una església NOVA en un nucli de població tant petit ?. Qui va ser el promotor del nou temple?. Qui en pot saber les dades, nom, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs,...?

Qui va ser l'autor de les pintures murals?. Ens calen les seves dades, nom, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs,...?

Fotografia. Jordi Contijoch Boada

En demanarem dades a la Parròquia de Sant Llorenç de Sant Llorenç d’Argençola, i al Bisbat de Vic: parroquiesdeponent@hotmail.com

L’expressió el ‘cul del món’ es fa servir massa sovint per designar les terres de la Catalunya interior, no us sembla que en forces aspectes els que viuen com una ‘merda’ - si ens creiem el que ensenya la televisió – son els que viuen a la megalòpolis, oi ?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada