dijous, 17 d’octubre del 2019

gota xinesa, mal dita malaia o també "paciència catalana". La casa del carrer del Calvari, 15 a Sant Llorenç de Savall

Originalment era – i és dissortadament encara - un mètode de tortura que consisteix en immobilitzar la persona torturada, gitada de panxa en amunt, de manera que cada pocs segons li cau una gota d'aigua freda al front. La deixen així tot el temps que volen , lligada, sense donar-li ni a menjar ni a beure. La gota d'aigua no la deixa dormir. Té set, l'aigua li regalima pel front però no pot beure. El torturat es torna boig i acaba morint d'un atac al cor.

També però, és la imatge que millor representa la tenacitat, que és l’única eina que ens permet assolir els nostres objectius, en aquest segon sentit , de forma lenta – de vegades pensem que massa i tot – anem rentant la cara de la casa del carrer del Calvari, 15 de Sant Llorenç Savall, teulada, golfes, façana posterior , una habitació, l’entrada, el menjador,...




Pintura de Lorente. Autentificada.




Pintures de Junceda. Sense autentificar.

Pintures de Lorente. Autentificades.

L’artífex en molt bona part és el Juan Navazo Montero, que ha desenvolupat una passió per la casa, que costa d’entendre llevat de creure en la reencarnació.

És mentida que una imatge val més que 1000 paraules, cal entrar a la casa, sentir el seu caliu, l’escalf i la sensació de tranquil·litat/seguretat.

Li doldrà al Juan si decidiu quedar-vos-la, alhora però, li encantarà explicar-vos les tasques que s’hi ha dut a terme, i les que s’aniran fent en els propers dies, setmanes, mesos,... , truqueu-lo al 665227343

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada