divendres, 23 de setembre del 2016

QUE EN SABEU DE L’EDIFICI DE LA RECTORIA DE SANT PERE DE TORELLO?.

Retratava la Rectoria de l’església de Sant Pere, la descripció de patrimoni Gencat diu que es tracta d'un edifici entre mitgeres, de planta baixa, pis i golfes. Les obertures es distribueixen simètricament en eixos verticals. Prové de la transformació de sagrers en habitatges i tallers per a oficis artesanals de l'època feudal. Correspon a un creixement de la ciutat del tipus "agrupat", que conforma espais públics molt irregulars i carrers estrets, perfectament adaptats a la topografia.


Retratava el picador o trucador de la porta per al Jobo Neon Blues.


Per descomptat cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte, a Sant Pere de Torelló, també ‘la inèrcia perniciosa’ aconseguia furtar-nos informació del patrimoni històric. Cal felicitar als feixistes i cleptofeixistes per aquest nou triomf.

No disposa Sant Pere de Torelló   amb un cens de 2.436 habitants a darreries de l’any 2014, inferior encara al sostre demogràfic dels 2.469 del de l’any 1787, 
d'un Inventari de Patrimoni   ; mirava el ‘color polític’ i els cognoms dels membres del consistori, i una vegada més constatava que son ‘ els de casa’, els que acostumen a menystenir el nostre patrimoni històric i/o artístic.

L'edifici havia donat aixopluc a l'activitat escolar ?. Ens agradarà tenir-ne confirmació en el seu cas a l'email castellardiari@gmail.com 

L'església catòlica va excel·lir en la tasca educadora en alguns moments històrics particularment " foscos "  d'aquest dissortat reialme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada