dimecres, 9 de març del 2016

COL•LEGI VEDRUNA. ARBÚCIES. LA SELVA

El col•legi Vedruna és una l’escola concertada de la vila d’Arbúcies , que originàriament va ser concebuda en els seus orígens com a Hospital.

La descripció de patrimoni Gencat ens diu que es tracta d’una casa entre mitgeres formada per diferents cossos i ampliacions posteriors. L’aspecte actual de la façana data de 1881.

El cos central és de quatre plantes amb cornisa recta. Originalment aquest devia ser només de dues plantes ja que les obertures de la planta baixa i del primer pis són emmarcades amb pedra, mentre que les dels pisos superiors són senzilles. La porta principal, té la llinda monolítica i la data de 1787 amb una creu al centre. Els brancals presenten grans carreus de pedra i es troba flanquejada per dues finestres protegides per una reixa de ferro forjat. Per accedir a l’edifici, hi ha una escaleta de cinc esglaons. Al primer pis, hi ha dos balcons i cal destacar una fornícula entre ells amb la imatge de la Verge i el nen. Pel que fa al segon i tercer pis, trobem dos balcons més a cada un, amb obertures simples i amb barana de ferro, més treballada que la del primer pis.

Perpendicularment a la dreta s’afegeix un altre cos que pertany al col•legi, tot i que és una ampliació posterior. El parament és arrebossat i pintat de beige, amb la fusteria de color verd fosc.


Fotografia de l’any 2005. I. Forts/ M. Pibernat

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada