dilluns, 23 de desembre del 2013

EDIFICI ESCOLAR ‘ SEDA’ .EL PRAT. LLOBREGAT JUSSÀ

Retratava l’edifici de l’Escola ‘ Seda’ al Prat de Llobregat.

No trobava cap referència del mestre d’obres i/o arquitecte autor del projecte, i menys encara del promotor d’aquest edifici, qualificat com a residencia dels directius, que farà funcions de biblioteca i més tard de col•legi.
www.raco.cat/index.php/Materials/article/viewFile/137352/189011‎

http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=95

5 APU.05 Escola La Seda. Plaça del Pintor Grau Sala, 5

El fitxer de Patrimoni no està accessible


La descripció tècnica ens diu ; Edifici de planta rectangular de tres pisos d'alçada, el més baix dels quals és de planta baixa a la banda del pati (dues façanes) i soterrani a la part de l'entrada principal. La simplicitat i la racionalitat de la seva construcció, de planta simple i grans finestres a quatre vents per aconseguir una bona il•luminació natural a les classes, es va temperar amb el disseny de les obertures, una mica retardatari, com mirant al modernisme i, amb la solució de la teulada, amb falses golfes i un ample ràfec amb rajoles de ceràmica a la part de sota. Tot això li dóna una certa aparença de "casa de nines" destinada a associar l'edifici amb la infància. L'estat de conservació és satisfactori fins i tot amb detalls de fàcil degradació o eliminació com la marquesina de vidre i la forja de la porta principal, els estucs o les baranes de pedra artificial.

El Prat de Llobregat assolirà en el primer feixisme ( Dictadura de Primo de Rivera ) els 6.694 habitants, que seran 60.139 en el cens posterior al segon feixisme ( Dictadura de Francisco Franco ), i 63.162 habitants a darreries de l’any 2012, quan com a conseqüència de l’estultícia i la corrupció de les elits politiques del REINO DE ESPAÑA, es tornava als nivells de misèria dels anys de la postguerra.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada