Eduard Mercader Secanella, arquitecte del que no trobava, lloc i data de naixement i traspàs, aixecava per encàrrec del pintor Nicolás Alfaro y Brieva (1826-1905), aquest edifici que acull avui dependencies administratives de l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres
Benet Mercadé i Fàbrega (la Bisbal d'Empordà, 1821 - Barcelona, 1897), treballaria juntament amb el propietari en el disseny del jardí. En la tesis que defensen Núria Bru – Ainhoa González, al seu llibre EL MODERNISME A LLAVANERES, de l’ Editorial: MUSEU ARXIU DE SANT ANDREU DE LLAVANERES, Barcelona, 2006
La descripció tècnica ens diu ; Es tracta d'un edifici aïllat envoltat de jardí i tancat per una reixa. Consta de planta baixa, pis i unes petites golfes. Hi ha una torre de tres pisos i de planta quadrada a la part esquerra. La coberta és a quatre vessants tant pel que fa a la torre com a la casa. La casa té un gran balcó en el primer pis que ocupa tota la façana, a l'entrada el balcó fa de petit porxo. Les obertures estan remarcades amb unes motllures a la part superior. La casa acaba amb un ràfec igual que la torre. Les golfes hi ha un petit balcó i la coberta és a dues aigües. Les teules de les cobertes són vidriades d'un color vermellós.
http://www.costadebarcelonamaresme.cat/documents/santandreudellavaneres.pdf
En els anys del ‘pelotazo’ les Corporacions Locals obtenien uns ingressos que els permetien adquirir un valuós patrimoni immoble; avui quan aquest flux s’ha tallat de forma radical, com s’ho fan per a mantenir com en el cas de Sant Andreu de Llavaneres, seus com aquesta, o la casa Comtal dels Caralt, o el mateix Ajuntament ?.
El sistema d’espoli fiscal del REINO DE ESPAÑA, fa que el mal dit GOBIERNO CENTRAL, actuí com el gran recaptador i distribuïdor, i que NO ho faci amb criteris de justícia i equitat; no ja entre administracions, sinó clarament entre territoris, de forma que mentre a Catalunya es registren casos de malnutrició infantil, hi ha Comunitats que es poden permetre donar subsidis A TOTHOM.
Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada