dimecres, 29 de febrer del 2012

SENTMENAT. EL FOSSAR QUE VA CAPTIVAR AL GATO PEREZ

Em refereixo a Xavier Patricio Pérez Álvarez ( Buenos Aires , Argentina 11 abril de 1951 - Caldes de Montbui , Catalunya , octubre 18 de 1990 ), artísticament Gato Pérez , va ser més que un músic d'origen argentí establert a Catalunya , que va destacar especialment en el gènere musical de la rumba catalana . Cal reconèixer-li que sense el seu impuls, aquesta música, mai hagués sortit de l’àmbit reduït d’una comunitat marginal, instal•lada dins d’una cultura que patia i pateix un ofegament sistemàtic.


 En aquest cas, s’ha d’afirmar de forma rotunda que ‘hostes vingueren, que la casa ens salvaren’.


Residia a Caldes per raons de salut, i sembla que en el trànsit d’anar i tornar de Barcelona, l’estètica de cementiri de Sentmenat, li va cridar tan l’atenció, que va demanar esser enterrat aquí quan arribes la seva hora.




Imagino que en aquella època, l’indret s’assemblava més a la descripció que el Joan Oliver i Sellarès – Pere Quart- en fa al seu poema ‘CORRANDES D'EXILI’ :


En ma terra del Vallès
tres turons fan una serra,
quatre pins un bosc espès,
cinc quarteres massa terra.
"Com el Vallès no hi ha res".


Perdíem no tant sols un músic genial, sinó clarament un enamorat de Catalunya, més que un amic, i en aquesta Pàtria tant petita, això últim esdevé tràgic.

Us deixo alguns enllaços bàsics :

http://blogs.lavanguardia.com/hemeroteca/2010/10/18/la-repentina-muerte-de-gato-perez/

http://tu.tv/videos/gato-perez-mayo1990

No us serà fàcil accedir al cementiri de Sentmenat; i el desballestament sistemàtic d’instal•lacions d’aquesta mena, ho complicarà si és possible encara més. Demaneu els horaris a l’Ajuntament de la Vila.




Descansa en un nínxol senzill, quasi anònim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada