diumenge, 6 d’octubre del 2024

TENIU DADES DE L’AUTOR DE VIL·LA MADRINA?. LA PETITA CERDANYA DEL VALLÈS OCCIDENTAL.

 

La Maria Àngels Monte i Ochoa de Aspuru . de la que ens agradarà tenir noticia de lloc i data de naixement i de la seva peripècia vital a l’email castellardiari@gmail.com , retratava l’any 1993, Vil·la Madrina construïda l'any 1918, de la que no consta l’autor,  amb força semblances amb la Casa Carles Socias, enderrocada l’any 2022, hom pensa que podria ser del mateix autor:  

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=6007

https://calaix.gencat.cat/handle/10687/90039

Reforça la meva hipòtesis l’excel·lent treball del Valenti Pons Toujouse:

https://www.arquitecturamodernista.cat/obres/es/cerdanyola-del-valles/tots/casa-carles-socias

Eduard Maria Balcells Buigas (anys 1909-1910) Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 24 de mayo de 1877​-La Garriga, 15 de septiembre de 1937)​

Patrimoni Gencat en diu; Edifici entre mitgeres, de planta baixa, cambra d'aire i terrat. És de tipus senzill, amb tres obertures rectangulars, porta d'accés centrada i dues finestres. Damunt l'espai destinat a les cambres d'aire, que presenta tres obertures, hi ha el coronament, amb barana de terrat de terracota i un element decoratiu centrat, amb la data de construcció i el nom de l'edifici. L'aspecte més remarcable d'aquesta petita construcció és la decoració amb emmarcament de les obertures amb relleu, amb cambres d'aire envoltades per relleus florals i unides per garlandes esgrafiades, etc.

Cerdanyola ,   el Vallès Occidental , Catalunya,  disposen – encara – d’un interessant Patrimoni Històric, que cal documentar amb rigor, i que és sens dubte el  nostre MILLOR  actiu .

Hi ha un públic per aquest turisme de “ cultura”  que espera amb ànsia poder gaudir de les “ ciutats humanes “ de Catalunya.

El turisme de sol, alcohol – i altres excessos – està bé, i molt bé a Barcelona i al litoral.

El món viu un moment especialment complicat, per aquesta raó,  aprofitem per deixar constància de les víctimes  del  genocidi jueu,  del tràfic de persones , del narcotràfic, de la corrupció endèmica i sistèmica, de la desatenció sanitària  i social que per manca de recursos econòmics - regalats pels " caïnites "  a les classes " altes" del REINO - ha fet augmentar a Catalunya la mortaldat i la morbiditat,   .... ,

 La reinstauració del virregnat  no és una bona noticia per a Catalunya

Senyor, teva és la venjança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada