dimarts, 29 d’agost del 2017

QUE EN SABEU DE LA CASA ANÒNIMA AL NÚMERO 13 DEL CARRER VAYEREDA D’OLOT?. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

Retratava la casa anònima del carrer Joaquim Vayreda, 13, situada face to face davant la casa Masramon, obra dels anys 1913-1914 , de l’arquitecte Rafael Masó i Valentí (Girona, 16 d'agost de 1880 - 13 de juliol de 1935)
http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=Olot&page=6&pos=58


La ‘casa anònima’ Patrimoni Gencat ens la descriu així ; bonica casa de planta rectangular amb teulat a quatre aigües. Disposa de planta baixa, amb balcons de sortida a la terrassa; un pis amb balcons i un segon pis amb galeria d'arcs coberta. Cal destacar que els murs foren estucats dibuixant grans franges horitzontals. Sota la galeria coberta corre un fris de motius florals i vegetals que es repeteixen en els amplis guardapols de les obertures; els angles de l'edifici varen ser fets amb encoixinats, amb motius geomètrics alternats, imitant pedra. No disposa de cap més façana notable.

Manuel Malagrida Fontanet (Olot, 20 d'abril del 1864 – Barcelona, 15 de maig del 1946) fa tirar endavant la creació d'una ciutat-jardí a l'estil anglès avui coneguda per Eixample Malagrida, amb grans torres i edificis envoltats de jardins. Dirigida en la part tècnica per l'arquitecte municipal Joan Roca i Pinet ( Girona, 19/.08.1885 – Girona, 16.01.1973 i acabada el 1925 per Josep Esteve Corredor (Girona, 3 de febrer de 1896 - 16 de juny de 1965)[1 , a l'espai comprès entre el Passeig de Barcelona i el riu Fluvià. Als carrers propers a l'eixample (Vilanova, Vayreda, etc.) es van fer edificis importants com la casa Masramon i d'altres amb decoracions notables, bé que no tindran les pretensions d'aquelles aixecades en ple eixample. http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/biografies/fitxa/6.html

Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com de les dades, nom, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs del promotor i del mestre d’obres i/o arquitecte.

La Mercè Pagès, em deixava un comentari; aquesta casa havia sigut un taller d'imatgeria religiosa Can Margui.

L’Albert Carbonell Miquel, em deia que durant un temps, 80/90 del segle XX, hi hagué l'escola d'Expressió, a la planta baixa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada