dilluns, 24 de juliol del 2017

ESGLÉSIA DE L’ASSUMPCIÓ DE LA MARE DE DÉU. TORRES DE SEGRE. EL SEGRIÀ. LLEIDA. CATALUNYA

Retratava l’església parroquial de Torres de Segre, advocada a la Mare de Déu Assumpta , dita també de l’Assumpció de la Mare de Déu, a la comarca del Segrià, Lleida, Catalunya.


Patrimoni Gencat en diu poqueta cosa; església de tres naus, la central més ampla, que segueix el model estilístic de les esglésies del segle XVIII. La façana és barroca i a l'exterior es remarquen, com no s'acostuma a fer, els contraforts corresponents als arcs faixons.


fou malmesa en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars colpistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República, desprès de la victòria dels sediciosos fou reedificada, seguint aproximadament la traça de l'antiga església , per la direcció general de regions devastades. Ens agradarà tenir noticia de l’autor de la reedificació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

El Ple de la corporació municipal de Torres de Segre reunit el 26 de novembre de 2002 va acordar declarar com a bé cultural d'interès local la Parròquia de la Mare de Déu Assumpta de Torres de Segre. Aquesta església va ser construïda a mitjans del Segle XVIII (1749-1759) i respon a una tipologia d'edifici classicitzant, de planta basilical, transsepte i cúpula al creuer, amb remoles barroques, àmpliament difós a la Catalunya de Ponent.

No en trobava imatges del interior, sou pregats de fer-nos-en arribar almenys una a l’email coneixercatalunya@gmail.com
Castellar del Vallès presumeix de la seva església dita ‘ la Catedral del Vallès’, Aitona, Torres de Segre,... , potser haurien de ‘posar en valor’ el seu patrimoni històric i/o artístic, el turisme – ni que sigui català – sempre millora la ‘caixa’ local.

Dissortadament l’edifici de l’escola pública no ha estat declarat – encara - bé cultural d'interès local. Ens agradarà tenir noticia de quan es feia, i de qui en va ser l’arquitecte a l’email coneixercatalunya@gmail.com


La manca de rigor documental s’entén quan es tracta d’una colònia, no certament si pensem en termes de nació, i menys encara si pretenem que sigui civilitzada. El REINO DE ESPAÑA és la millor mostra del que no s’ha de fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada