dijous, 8 de setembre del 2022

PONT D’EN BERTRAN. ALBANYÀ. L’EMPORDÀ SOBIRÀ

 

No trobava cap dada de l’Ysidro Bertran, que bastia  l'any 1891, que porta el seu cognom patern. Ens agradarà tenir noticia del cognom matern , i del lloc i data de naixement i traspàs a l’email castellardiari@gmail.com


El pont dit d’en Bertran està  situat al nord-oest del nucli urbà de la població d'Albanyà, sobre el curs del riu Muga i a migdia de la masia del Bertran, al costat del coll del Pincaró.

 

Patrimoni Gencat en diu ; pont format per tres arcs de mig punt, el central de dimensions molt més grans que els dos laterals. Presenta dos contraforts de reforç situats en una de les cares de l'estructura mentre que a l'altre costat hi ha dos tallamars de secció semicircular. El pont presenta petites baranes i conserva l'empedrat primitiu per on es circulava, disposat en forma d'esquena d'ase.


L'estructura està bastida en pedra sense treballar de diverses mides, lligada amb abundant morter de calç.

 



Fotografia. Marta Lloret Blackburn. 2009


En un dels tallamars de l'estructura hi ha una placa commemorativa gravada amb la inscripció "PONT FET PER YSIDRO BERTRAN 1891".




Fotografia. Marta Lloret Blackburn. 2009

 

RESTAURACIÓ “COLOMER DEL BERTRAN”

http://www.albanya.cat/promocio-variable/restauracio-colomar-del-bertran/?fbclid=IwAR1ZZ5oJ3GLSbdBE024EwY9CJ8iDfCyGRJkfKKP3skvlOnwVrKbeFWi5wWs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada