divendres, 13 de juliol del 2018

FOSSAR DEL BRULL. OSONA. CATALUNYA

No trobava cap referència a l’autor el recinte del fossar del Brull, on es traslladava l’activitat funerària que durant segles s’havia fet a Sant Martí.


Quan a la descripció, llegia al Mapa de Patrimoni que el cementiri del Brull és un recinte enjardinat de forma rectangular. Està envoltat per un mur fet de carreus irregulars de pedra i ciment, de 140 centimetres d'alçada de mitjana, i amb una entrada reixada a la banda SO que té un xiprer a banda i banda. Passada l'entrada hi ha sis xiprers alineats en dues fileres, dos bancs de fusta i, al centre del recinte, una petita capella.


Aquesta capella és de planta rectangular, de tres per quatre metres, està feta amb carreus, té la teulada de doble vessant i les obertures anterior i posterior amb volta de canó.


Em cridava l’atenció que la pedra de l’altar sigui una làpida sepulcral.



A ambdós costats de la capella, enganxada al mur del cementiri, hi ha una filera de nínxols. També trobem una filera de nínxols més petits entrant a mà esquerra i unes quantes tombes sense nínxol a la banda oposada.

Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixectalunya@gmail.com de l’autor del projecte tècnic d’aquest recinte, que intuïm devia ser l’arquitecte municipal de l’època

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada