dilluns, 4 de novembre de 2013

SANT GRAU DE CALDES DE MALAVELLA. LA SELVA.GIRONA. CATALUNYA

Retratava l’esglesiola a situada al turó de Sant Grau, dins al nucli urbà de Caldes de Malavella.

La descripció tècnica ens explica; edifici d’una nau , subdividit en dues petites Capelles dedicades a Sant Grau i a Nostra Senyora del Remei.


Coberta a doble vessant amb viga carenera perpendicular a la façana de teula àrab. El frontispici és asimètric. Façana en paredat rústic arrebossat. La porta és en arc rebaixat de pedra, i a banda i banda unes finestretes en arc de mig punt (mirant a l'interior veiem des de cada finestra la imatge d'un dels sants als que està dedicada lla capella). Sobre la porta hi ha un ull de bou. Asimètricament a la porta un petit campanar de paret. La façana posterior té un paredat de filada amb vuit espitlleres.

Segons una tradició Sant Guerau / Grau visità Catalunya vestit de pelegri, el país patia una epidèmia de pesta bovina , i per allí on passava el Sant , els bous eren guarits quan eren beneïts pel sant que portava una ampolleta d'oli que no s'acabava mai: l'oli tenia efectes guaridors, com els té avui encara l'oli de Sant Grau, que es beneeix el dia de la festivitat del sant a les esglésies on es venera.

La capella d'estil popular, fou reconstruïda al segle XIX sobre una església més antiga, de la que no en trobava cap imatge; hom pensa que per la seva localització, vora les termes on es basteix el castell , com per la configuració del seu mur posterior, de pedra en paredat de filada i espitllera, podria haver estat la Capella del castell romànic.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada