dimarts, 5 de novembre de 2013

GLORIETA DE SANT GRAU A CALDES DE MALAVELLA. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

Llegia que el templet s’alçava als anys 1910-15 , per part d’un mestre d’obres i/o arquitecte ‘ desconegut’ al que li deu Catalunya la major part del seu Patrimoni Històric i/o Artístic.


La descripció tècnica ens diu ; templet al turó de Sant Grau, al nucli urbà, molt a prop de l'església amb el mateix nom i de les termes romanes.

És de planta octogonal de maó vist, sobre una base d'aparellat belga. Vuit pilastres cantoneres de maó vist i capitells amb motius florals de terra cuita, assenyalen vuit panys de paret en els quals hi ha vuit obertures en arc de mig punt; tot és de maó vist excepte les impostes que són de terra cuita i amb motius florals. Sobre les pilastres unes fileres de maó que formen una mena d'arquitrau, sobre el que hi ha una cornisa esglaonada de maó vist. Està coronat amb una cúpula semi- esfèrica amb vuit òculs, i a la part superior una imatge que podria representar l'abundància.


S’ha fet una feina excel•lent des del MINISTERIO DE INCULTURA Y ODIO RACIAL, amb el MANUAL DE INSTRUCCIONES PARA DOCUMENTAR EL PATRIMONIO CATALAN, que ha donat com a resultat aquesta desinformació, que s’haurà de corregir si Catalunya aspira a ser ‘veritablement’ un país civilitzat.

Sou pregats de dir-hi la vostra a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada