diumenge, 3 de març de 2013

PANTEÓ DE LA FAMILIA J. RIBAS CAÑAMERAS AL CEMENTIRI DE SANT FELIU DE LLOBREGAT CATALUNYA

Desconeixia la prohibició, que finalment resulta RESTRICCIÓ de fer fotografies dins el recinte del Cementiri de Sant Feliu de Llobregat. Espero – i us ho faré saber – que des de l’Alcaldia m’expliquin LES VERITABLES RAONS D’AQUESTA DECISIÓ, del tot inusual a Catalunya, i per descomptat contraria a la Constitució de 1978.

Entenc que si des del PP NOMÉS consideren OBLIGAT aplicar directament allò de la UNIDAD, i que el dret a l’educació, a la salut, a la vivenda, al treball , a... se’ls poden passar pel forro dels pantalons , la resta d’esglaons de l’Administració Pública, ho facin també.

Ells diuen QUE ESPAÑA VA BIEN, però la ciutadania, sobretot a Catalunya, que està sotmesa a un - particular – setge de fam i misèria, PENSA i REIVINDICA CADA COP AMB MÉS FORÇA, que possiblement això és cert per als seus Partits, per als qui els governen i les seves famílies, amics i saludats, però que per les BONES PERSONES això ha esdevingut ja INSUPORTABLE.

No podia doncs retratar el panteó-capella , que va ser projectat per l’arquitecte Rafael de Sorarrain i Milans del Bosch, l’any 1917 en estil neogòtic.



Fotografia de la pàgina web de l’Ajuntament.

La part més important del projecte va ser la capella limitada en els extrems per pinacles amb gablets i coronada per una coberta a quatre vessants recoberta per teules en forma d’escates vidrades de color negre i situant-hi un pinacle, en la part central. En la porta central podem trobar l’arc ojival rematat en floró i en la zona del timpà un baix relleu, realitzat en bronze, on s’hi reprodueix la Verge sostenint el Crist mort.

En la part inferior hi ha inscrit: “Familia J. Ribas Cañameras”. En les parets laterals hi figuren finestrals neogòtics, emmarcats per arcs ojivals amb gablets acabats en florons i amb vidres de colors.

L’any 1995 la família feia renuncia del Panteó a favor de l’Ajuntament.

S’estan duent a terme els treballs de restauració, i la destinació posterior serà :

Un lugar donde depositar las cenizas. “Será como un Jardín del Reposo en miniatura, en un entorno tan exclusivo como es una construcción modernista”

Us deixo un enllaç a la pàgina de l’Ajuntament, i un altre a una revista d’àmbit funerari en la que trobareu tota mena d’informació, imatges, i dades relatives al Panteó , i al Cementiri ‘Municipal’ de Sant Feliu de Llobregat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada