dimecres, 16 d’octubre del 2024

ANTIC MOLÍ DELS CERVERA, ARA MAGNIFIC RESTAURANT EL MALLOL. MONTBLANC. LA CONCA DE BARBERÀ.

 

El SALVADOR PALAU RAFECAS "EL GALO" ( Santa Coloma de Queralt , la Conca de Barberà,  6-4-1948 )  retratava l’any 1985, Molí de Cervera. Montblanc. La Conca de Barberà.



https://calaix.gencat.cat/handle/10687/64345

https://patrimoni.concadebarbera.cat/antic-moli-dels-cervera-o-dels-capellans

Llegia; del conjunt de la part antiga d'aquest molí, hem de destacar la columnata afegida al llarg del segle XVI damunt de la porta de mig punt per on s'accedia a l'edifici.


El 1316, el molí de Baix, anomenat dels Capellans, era propietat de Pere de Térmens.

El 1614 passà dels hereus del metge Onofre Trullols a Francesc Desclergue i, el 1689, Francesc de Pedrolo, descendent de Francesc Desclergue, que el va vendre al municipi de Montblanc.

Dos anys després, els problemes econòmics van propiciar  que el molí fos traspassat a la Comunitat de Preveres i, finalment, en ple segle XIX va convertir-se en propietat dels Cervera.

L'edifici està restaurat i s'ha convertit en el restaurant El Molí del Mallol.

Tinc excel·lent records d’aquesta casa on hem menjat cargols cuinats de diferents  maneres, excel·lent totes elles.

 https://www.efmr.cat/blog/2018/03/29/el-moli-del-mallol-guanya-el-programa-joc-de-cartes-dedicat-a-la-cuina-del-calcot/

Montblanc , la Conca de Barberà, Tarragona ,    Catalunya,  disposen – encara – d’un interessant Patrimoni Històric, que cal documentar amb rigor, i que és sens dubte el  nostre MILLOR  actiu .

Hi ha un públic per aquest turisme de “ cultura”  que espera amb ànsia poder gaudir de les “ ciutats humanes “ de Catalunya.

El turisme de sol, alcohol – i altres excessos – està bé, i molt bé a Barcelona i al litoral.

El món viu un moment especialment complicat, per aquesta raó,  aprofitem per deixar constància de les víctimes  del  genocidi jueu,  del tràfic de persones , del narcotràfic, de la corrupció endèmica i sistèmica, de la desatenció sanitària  i social que per manca de recursos econòmics - regalats pels " caïnites "  a les classes " altes" del REINO - ha fet augmentar a Catalunya la mortaldat i la morbiditat,   .... ,

 La reinstauració del virregnat  no és una bona noticia per a Catalunya

Senyor, teva és la venjança.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada