diumenge, 8 de setembre del 2024

IN MEMORIAM. DE L’ESCOLA PÚBLICA D’ALÒS D’ISIL QUE RETRATAVA EL MALAGUANYAT JOAN ANTONI BLANCO BARRILADO. PALLARS SOBIRÀ

 

Joan Antoni Blanco Barrilado (Balaguer, 1964 +25 de juny de 2022  ) feia una excel·lent tasca documental, en una comarca on s’ha descurat aquesta tasca més enllà del que era previsible com a conseqüència de la repressió criminal executada pel “ carnicer del Pallars “  Antonio Sagardía Ramos (Zaragoza, 5 de enero de 1879-Madrid, 16 de enero de 1962)

https://www.pallarsdigital.cat/noticia/16797/mor-activista-cultural-aneuenc-joan-blanco

Joan Antoni Blanco Barrilado, retratava el 29.5.1990 l’edifici de l’antiga escola Pública d’Alòs d’Isil on es feien obres de restauració/reconstrucció, i  de la que ens agradarà alhora que rebre imatges actuals,  recuperar-ne de l’època en que s’hi duien a terme tasques educatives. F anys que fem recerca dels edificis escolars de Catalunya, anteriors i/o coetanis a la dictadura franquista, al Pallars sobirà sabem molt bé, que els soldats feixistes no duien cultura, educació, ni res de positiu en el seu pas per aquestes terres. Esperem imatges a l’email castellardiari@gmail.com


Ens calen moltes persones com el Joan Antoni Blanco Barrilado per evitar que Catalunya, la nostra llengua, la nostra cultura, el nostre Patrimoni històric, acabin desapareixent davant la pressió creixent dels " caïnites "   - d'aquí i de fora - .  Senyor, desprès de 310 anys, allibera el teu poble !!!



Parlar dels Pallars  inevitablement ens fa evocar el pas del sanguinari “Carnisser del Pallars”, i les seves maleïdes tropes per aquestes terres, va ser MOLT  més devastador, que  Othar el Cavall d’Àtila . Els Pallars , Catalunya, esperen la reparació d’aquells fets criminals.

https://www.pallarsdigital.cat/noticia/19610/els-crims-de-sagardia-el-carnisser-del-pallars

https://www.youtube.com/watch?v=6gasCRxZbA4

Per a quan un programa de CRIMS I CRIMINALS  de l'exercit franquista ?.

http://www.frontdelpallars.com/morts

Per la gent civil que feien el comboi se sabé que a Roní obriren una gran rasa al tros de padrí, conegut com el «de part de l’església» i l’usaren com a fossa comuna per enterrar-hi els morts, però les baixes van ser tantes que desbordaren qualsevol previsió i calgué prendre una altra solució: cremar els cadàvers. A la mateixa finca, els posaven en munts, els regaven de gasolina i els incineraven. Això durà un bon nombre de dies.

https://www.rialp.cat/el-municipi/els-pobles/roni

El Pallars  sobirà ,  el jussà,  la Ribagorça, l'Urgell sobirà,..,  els Pirineus catalans,  conserven encara un valuós patrimoni que cal divulgar.  El turisme de sol, alcohol,..,  se’l poden quedar els de Barcelona, i els pobles costaners,  la vegueria dels Pirineus té un potencial formidable que cal “ explotar”  de forma racional.  

Esperem les vostres imatges i dades a l'email castellardiari@gmail.com 

L’any  1719 , en el regnat de Felip V d'Espanya, tot i que  ell mai es va intitular així, es constata la creació de  les primeres Escuadras de Paisanos Armados, en aquell context històric   un dels requisits devia ser el sentiment anticatalà.

https://www.eldiario.es/politica/llach-anc-tilda-mossos-herramienta-colonial-pide-reformar-generalitat_1_11595032.html

El precedent de la darrera detenció d'un President de la Generalitat Lluís Companys i Jover (el Tarròs, 21 de juny de 1882 Castell de Montjuïc, 15 d'octubre de 1940), genera una fortíssima desconfiança en el sistema judicial del REINO DE ESPAÑA 

https://www.elnacional.cat/es/cultura/marc-pons-hitler-entregar-companys-franco_253509_102.html

El 30.5.2024 , s’aprovava l’amnistia, els “ caïnites “, ho tenen clar SI al narcotràfic, SI al tràfic de persones, SI a la corrupció,  NO  als drets de les dones, NO al drets de les minories, NO a l’amnistia, NO a la democràcia, NO, als menors estrangers no acompanyats, .. NO,NO,NO,...

María Isabel Perelló Doménech (Sabadell, Barcelona, 18 de març de 1958) ha estat escollida Presidenta del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, del Reino de España,  fent un clar oxímoron, se la qualifica de “ progressista “ .  Si aconsegueix que el seu col·lectiu faci la feina per que la se’ls retribueix generosament,  ja serà un miracle. 

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada