diumenge, 25 de novembre del 2018

ESCOLA CASALS-GRÀCIA- MANLLEU. OSONA. CATALUNYA

El Joan Dalmau Juscafresa em feia arribar fotografies, comprovava que l’escola s’aixecava per iniciativa de Ramon Casals i Serra ( 1923 + Manlleu, Osona, 6-6.2011); i malgrat està clar que no podem incloure-la al llistat d’edificis escolars de Catalunya anteriors a la dictadura franquista, em semblava que calia fer-se’n ressò.



http://www.elter.net/noticia/10034/societat/manlleu/mor-professor-manlleuenc-ramon-casals#.W_pmOOhKjIU
http://www.laxarxa.com/infolocal/catalunya-central/noticia/mor-el-professor-manlleuenc-ramon-casals
http://www.manlleu.cat/pl15/descobrir/adreces/id14/escola-casals-gracia.htm

Si en teniu ocasió, ‘enriquiu’ la història d’aquesta escola que fundava l'any 1945, el Sr. Ramon Casals i Serra ( 1923 + Manlleu, Osona, 6-6.2011); com Acadèmia Casals .

El mes d'octubre de 1954 s'inaugura l'escola del barri de Gràcia, amb el nom de Nostra Senyora de Gràcia , que va ser promoguda per Mn. Joaquim Blancafort i que va comptar amb l'aportació econòmica de la Sra. Àngela Roca.

A partir del curs 1973-74 comença la fusió de les dues escoles i des d'aleshores passa a anomenar-se Casals-Gràcia.

Més endavant, l'any 1980, es constitueix en Societat Civil formada per quatre estaments: el Bisbat de Vic, els Srs. Casals, l'Associació de Pares i l'Associació de Mestres.

El curs 1994-95, aquesta societat passa a ser una Fundació Privada, de cara a aconseguir avantatges fiscals, fundació que des del curs 2003-04 està regida per quatre patrons, ja que els Srs. Casals van renunciar a formar-ne part.

Esperem les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada