dimecres, 3 de juny del 2015

ESCOLA NACIONAL SANT MIQUEL DELS SANTS. ACTUALMENT ESCOLA L’ESTEL D’EDUCACIÓ ESPECIAL. VIC. OSONA. CATALUNYA

Fèiem en la recerca dels edificis escolars públics de Vic, anteriors a la dictadura franquista, un treball a dos mans, amb la Carme Casanova Campas, autora de les fotografies


la fitxa tècnica ens diu ; edifici civil. Escola de Sant Miquel dels Sants. Edifici de planta rectangular coberta a quatre vessants. La façana es troba orientada a migdia. A la part esquerra i dins del recinte del jardí que envolta l'escola es fa visible una nova construcció que segueix força les característiques de la part antiga, la part baixa de la qual presenta un fris de pedra picada. Al damunt s'hi obren unes finestres d'arc de mig punt amb estuc i a la part superior són rectangulars. A la part central on hi ha un portal al qual s'accedeix mitjançant uns graons i el sostre de l'edifici forma un espai obert de forma pentagonal que protegeix el portal d'entrada el qual és d'arc de forma pentagonal que protegeix el portal d'entrada, el qual és d'arc de mig punt amb un escut al damunt de pedra. Aquest espai és decorat amb estuc en el qual s'hi dibuixen formes geomètriques. L'estat de conservació és bo.

Fou construït vers la dècada dels anys trenta per l'arquitecte local l'arquitecte Josep Maria Pericas i Morros (Vic, Província de Barcelona, 27 d'agost de 1881 - Barcelona, 1 d'abril de 1966), moment en que l'artista estava influenciat o, si més no, coneixia les primeres obres de l'arquitecte GROPIUS.

És una escola nacional coneguda també per Sant Miquel Vell per comparança amb l'escola privada que es troba al mateix carrer i que es coneix també per Sant Miquel dels Sants.

Actualment acull l'Escola Estel, que és una escola d'educació especial de la comarca d'Osona que ofereix un conjunt de serveis, recursos i ajuts relacionats amb l'educació i l'atenció dels alumnes amb discapacitat intel•lectual.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com 

El Ramon Orriols Puig, penjava una fotografia de l’any 1955 , i en feia un comentari :



És un petit claustre que hi havia a l'interior de l'edifici del Col·legi de Sant Miquel. Aquí hi havia una sol curs però haig de tenir-ne  alguna  amb els 6 cursos i el professorat que, per qüestions d'espai, es feia davant de l'escalinata de "Sant Miquel dels pobres".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada