dilluns, 25 de març del 2024

LA IMATGE DE LA MAREDEDÉU DE GRÀCIA D’ORGANYÀ QUE RETRATAVA EL JOSEP SALVANY BLANCH, VA DESAPARÈIXER EN ELS DIES FOSCOS QUE SEGUIEN AL “GLORIOSO ALZAMIENTO NACIONAL”?

 

El Josep Salvany Blanch, retratava l’any 1923,  Mare de Déu de Gràcia d' Organyà



https://mdc.csuc.cat/digital/collection/bcsalvany/id/7861/rec/45

El Bisbat d’Urgell no feia públics els informes de danys  soferts per les esglésies en els dies foscos que seguien a l’alçament armat dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM I DEMOCRÀTIC de la II República.

Intuïm  però, que la imatge  potser va “ desaparèixer “ . Ens agradrà tenir-ne confirmació a l’email castellardiari@gmail.com

https://algunsgoigs.blogspot.com/2016/07/goigs-la-mare-de-deu-de-gracia-organya.html

https://quinalafem.blogspot.com/search?q=Organy%C3%A0.+Gr%C3%A0cia

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrfRT2h9MUSJ2jjpDup3Mdy70saxjO3iTKROW_SbkCbcuYcwjqjhe-nrusr3kzl9jXqThtWZxLHS0ieJrMDVlkQfEPxeNdyRlg-mVvXmh1OL2-qcWKVitoE3LyHeDNa5qE1M6JXK_2nAdz/s1600/gracia+organy%25C3%25A0.jpg

  Que  la Marededéu i    Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada