dimecres, 24 de gener del 2024

TENIU DADES HISTÒRIQUES DE L’ERMITA DE SANT SEBASTIÀ DE TALARN?. EL PALLARS JUSSÀ

 

Llegia a Patrimoni Gencat ; Ermita, molt modificada, d'una nau de planta rectangular amb laterals adossats i tres portes, una per cada cos a la façana principal a llevant, amb ull de bou i campanar d'una sola obertura. Els murs són de carreus reblats i han estat arrebossats i repintats d'un blanc llampant. La coberta és de teula àrab.

Sant Sebastià de Talarn és una ermita de la vila de Talarn, pertanyent al terme d'aquest nom, del Pallars Jussà. Està situada al nord-oest de la vila i al sud-est de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials, dalt d'un turonet entre la llau dels Sabarissos (est) i la llau de les Maçanes (oest).


https://www.talarn.cat/el-municipi/festes-carpeta-oculta/aplec-de-sant-sebastia

Fotografia  de Sant Sebastià de Talarn. Enviada  per Josep Bertran Cuders, fill de Talarn.




https://algunsgoigs.blogspot.com/2020/11/goigs-sant-sebastia-talarn-pallars.html


 Que Sant Sebastià   i Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada