dimarts, 16 de gener del 2024

SANT MIQUEL DE VILANOVA DELS TORRENTS. LLADURS. EL SOLSONÈS

 Patrimoni Gencat ens diu de l’església de Vilanova dels Torrents, advocada a l’Arcàngel Sant Miquel,  al terme de Lladurs a la comarca del Solsonès , que retratava el Jan Martín; Església d'una nau que segons informació oral, havia tingut un absis rodó. L' absis actual és quadrat amb volta sobre repeu, construït fa uns vint-i-cinc anys. La nau és de coberta modificada amb dos trams de volta de llunetes. L' absis a la banda nord és més estret que la nau i a l'exterior, deixa visible l'antic encaix d'aquesta amb l' absis rodó. A l'interior, es veu una esquerda en el guix que separa la volta de la nau de la de l' absis actual. El parament no és visible sota l'arrebossat.



La porta actual llinda al mur sud. Conserva a la fusta ferros romànics de factura molt senzilla. Hi ha una finestra d'una esqueixada al frontis i un altre de similar al mur sud de la nau.

Les mides són 5,60x 7 metres.

En podeu veure una imatge del interior a : 

https://antonichaparro.blogspot.com/2010/11/iglesia-de-sant-miquel-de-vilanova-dels.html

L'Enciclopèdia ens amplia un xic la informació històrica: 

https://www.enciclopedia.cat/catalunya-romanica/sant-miquel-de-vilanova-lladurs

Que l'Arcàngel Sant Miquel    i Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada